MITT ÅR - 2013

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Har inte haft något superspecial år. Så nej, jag tror inte det.  

Hur har ditt 2013 varit? Det har nog varit både uppe och nere. Någon månad var det bättre och nästa var lite sämre. Precis som alla andra människor. 

Tror du att år 2014 kommer blir bättre? Hope so!

Blev du kär i år? Ja. :)

Vilka länder besökte du? Öh... Danmark, Holland, Belgien, snabbis i Luxemburg,  Tyskland, Italien, Finland

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma? Önskar jag hade något sådant. Men jag har nog inte det :(

Vad är din största framgång 2013? Oj. Ingen aning faktiskt.

Bästa köpet? Det bästa var nog inget som jag köpte, utan snarare något jag fick. Men i så fall Odd Molly-blusen eller mina Hunters.

Vad spenderade du mest pengar på? Säkert presenter, fika eller kläder till mig.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Vänner.

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013? Speciellt mycket musik från det senaste halvåret, men kanske: Holy Grail - Jay-Z och Justin Timberlake, Svarta Duvor och vissna liljor - Kartellen och Timbuktu, Precis som jag - Daniel Adams-Ray, The monsters - Eminem och Rihanna, Burn - Ellie Goulding, Daddy’s baby girl - Jimmy Needham, What Now - Rihanna, Reload - Sebastian Ingrosso, När solen går ner - AKI och Kapten Röd, Albatraoz - SAS, Girl on fire - Alicia Keys. Oj, det blev en sjuuukt lång lista och jag skulle kunna fortsätta med flera A4-sidor. Men de här tror jag mest. 

Vem har du umgåtts med mest? Det har nog varit olika.

Bästa minnet från 2013? Brukar alltid vara sommaren och det är det väl nu också, men kanske Berlin eller allt cyklande i Haag. Love it!

Har du haft ett förhållande under 2013? Nej. 

Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014? Haha, än så länge så ska jag väl säga snö runt jul, för det är något jag vill ha nästa år, men ser också fram emot en London-resa i vår! :)

Vad önskar du att du gjort mer? Hållit ordning på mitt knä. Klagar alltid på att jag inte får spela fotboll fast jag vet att det beror på mitt knä och ändå tränar jag inte upp det... :( Men i alla fall tränat (både knä och resten av kroppen) och lagt lite mer tid på skola.

Vad önskar du att du gjort mindre? Legat på latsidan, haha!

Favoritprogram på tv? Jag är inte riktigt den där TV-personen, men säkert någon standard-grej som Solsidan.

Största musikaliska upptäckten? Till viss del Veronica Maggio, men också lite mer rap-artister.

Vad gjorde du på din födelsedag? Var på landet och där var det den årliga sommarfesten på min födelsedag!

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? Ja, en hel del.

Vad fick dig att må bra? Uppstarten efter sommarlovet med ny klass.

Vem saknade du? Flera tror jag. Men mest av allt skulle jag vilja träffa Lea oftare! :)

De bästa nya människorna du träffade? Ebba, Ella och Nicole!

Vad vill du säga till dig själv inför 2014: Göra mer spontana saker, speciellt med mina vänner och umgås mer med dem. Men att lära mig av mina misstag och inte göra om dem bara för att det blir enklare! 

 

FAVVO

bild 2 är min. 
Jag älskar arkitektur, design och inredning, och vad fick jag i julklapp? Jo, jag fick ett presentkort på AppStore så jag kunde köpa ett spel som heter Sweet Home 3D. Sååå kul. Det handlar om att skapa ett eget hem och inreda det. Inredningen går in i minsta detalj, man kan välja var eluttagen ska sitta eller om man vill ha en strömbrytare i rummet. Eller förresten, en iPhone skulle kanske passa där? Helt sjukt hur mycket man kan hålla på med! Om någonting man säker inte finns så kan man hitta det föremålet/tapeten/golvet/osv, ladda mer det och sen lägga in. Man kan fixa ett eget foto som en tapet. Awesome! Tipsar verkligen om den appen om man har det intresset! Kram

MINA ROCKY ROAD

Jag ääälskar julgodis, det är nästan det bästa som finns. Men jag älskar allra mest att göra det själv. I år gjorde jag Rocky Road och jag personligen tycekr att de blev väldigt goda om jag får säga så. 
Jag tänkte alltså dela med mig av receptet och bara som en liten varning så går jag inte speciellt mycket på mått. Jag tycker att det blir bäst om man själv gör på sitt sätt, det brukar inte spela så stor roll om det är 10 eller 10,5 dl mjöl i en kaka. I Rocky Road behöver man verkligen inte gå på någonting alls, för att det handlar bara om hur man vill ha det, men såhär vill jag ha det! :)
 
Rocky Road
 
400 gram Marabou mjölkchoklad
1-2 påsar skumtomtar
1 påse Dumle-kolor
10 geléhjärtan 
2-3 deciliter jordnötter
 
 
Blanda skumtomtarna, Dumle-kolorna, jordnötterna och geléhjärtanen i en bunke. 
Smält chokladen och blanda med resten av ingredienserna.
Häll ut smeten på en plåt eller i en form, OBS! det ska helst vara bakplåtspapper i botten för att det inte ska fastna.
Låt stå kallt (kylskåp eller källare, inte frysen) under natten, eller 5-6 timmar. 
Skär upp i mindre bitar för att den är seg och det kan bli "jobbigt" att tugga en för stor bit.
 
 
Det var det! Hoppas ni uppskattade det! Kram

JULAFTON 2013

Dagen spenderades med familj och m o m. 
Innan våra "gäster" kom så var det bara i största allmänhet förberedelser, de sista klapparna skulle läggas under granen, jag skar upp min rocky road i mindre bitar, ombyte, sminkning osv. 
Sen kom de runt två - halv tre och vi tog lite glögg och fika till Kalle Anka klockan tre, mysigt! Efter Kalle Anka fick jag och mina syskon en julklapp var (jag kommer berätta allt vad jag fick i julklapp i ett lite senare inlägg) och efter det middagen! Lax, sill, köttbullar, prinskorv, julskinka, Janssons frelstelse och så vidare. Efter middagen tog alla det lite lungt en stund och sen började julklappsöppnandet på riktigt. Det tog över en timme, alla barnen skulle få läsa rimmen och julklappsetiketterna och sen skulle det öppnas och klädesplagg skulle provas och saker skulle fotas, men ändå mysigt! Vi tappaed bort tiden och missade Karl-Bertil Jonssons jul så det var bara att plocka fram svt-play, haha en tradition är en tradition! Nåja, nu ska jag bara ta det lungt en stund framför Harry Potter och Hemligheternas Kammare, kram!

GOD JUL

julstämmningen på topp! pepparkakshuset är pappas och systers och inte det som vi bakade med grannar! :)
 
Äntligen jul! Dagen inleddes med en upplaga av Vecko-Revyn i julstrumpan + en Kex-choklad, en mandarin, en pepparkaka och lite godis. Frukosten bestod av risgrynsgröt/tomtegröt och en kopp te. Tyvärr gillar jag inte vörtbröd, speciellt inte med russin i, så det blev inget bröd till frukosten, men men. 
Det största problemet återstår tyvärr fortfarande, var är snön? Lätt fånget, lätt förgånget Stämmer tyvärr alldeles för bra, men jag antar att snön bara är att vänta in! 

23 DECEMBER 2013

Om bara timmar är det den 24, juuul! Äntligen, som jag har längtat. Fast jag måste säga att jag tycker december 2013 har gått ganska snabbt... 
 
23 december.
Antingen den värsta dagen på året, eller en av de bästa. I alla fall för de flesta barnen i Sverige. 
En del har ångest hela dagen. Har glömt köpa julklappar eller längtar till morgondagen så mycket att de tror att de ska spricka. Usch!
Andra älskar det. Har köpt varenda julklapp och sitter och bara njuter av känslan att morgondagen faktiskt kan vara fantastisk.
Jag ska säga att jag inte vet på vilken sida jag är, men jag tror jag är mer för nummer 2, den positiva sidan av livet. Det känns ändå bra. Trots allt. 
 
Bloggen låg nere ett par timmar, lösenordsskyddad. Som ni ser har jag ändrat en del, tycker ändå att det blev ganska bra! 
Dagen fram till lunch/eftermiddag tillbringades med Lea, sen fick skjuts hem och vi bytte julklappar. Alla mina klappar ligger nu prydligt under granen och bara väntar på att öppnas. Sen åkte vi till Ica Maxi för att storhandla och vi var tydligen inte dem enda. Det var sjukt hur mycket folk, helt smockfullt. Men jag antar att det är så den 23 december varje år... Sen åkte jag och mamma till Friskis och körde ett pass, det var kul! :) Nu ska jag alldeles strax göra Rocky Road till morgondagen och sen skulle m o m ha med sig wienernougat och kola eller knäck :)
Ni får mer imorgon, kram! 

FJÄRDE ADVENT

Igår var jag hos mormor och morfar tillsammans med moster + familj och min familj. Vi ska fira jul med m o m så vi gav klappar till kusinerna och vi fick från dem, men inget från m o m. Som jag tidiagre har sagt så visar jag allt efter jul. :)
 
Jag ska till Lea vid lunch ungefär, kanske slaggar där, tror det. Vi ska till Liljeholmen och lite så, men yes. Vet inte riktigt vad jag ska skriva..?
 
FÖRRESTEN: Det är fjärde advent, 22 december! Bara två dagar kvaaar!! Wihoo! Åh, vad mysigt! :)

JULAVSLUTNING

Wihoo!! Äntligen jullov, nu ska jag bara ta det lugnt och göra vad jag vill i 2,5 veckor. Och vara avundsjuk på Ebba som åker till Thailand i 3 veckor...
Hade bara en kort, enkel avslutning. Sen fick vi våra betyg, jag är faktiskt i stort sett nöjd, dock inte med bildbetyget. :( Efter det åkte jag och Ebba till Forum, sen mötte vi upp Ella, fikade lite och kollade i lite affärer. Fick tag i 4 grejer inför jul och Ella fixade lite julklappar också. Vi åkte från Forum precis när det började strömma in 100-tals personer, så man kan säga att vi kom i tid och åkte i tid (vi kom runt 10 imorse). Tror dessutom att typ halva vår skola var där också. 
Efter Forum åkte vi till Ella och hade tomteverkstad, mysigaste everrr! Med lite tända ljus, en klädd julgran och massa presentpapper blir det mysigt. :) Jag fick också träffa Sofie (tror det stavas så), Ellas undulat. Hahahhah det var nu alla trodde jag hade mött en ny person, men nej nej. Hon "pratade" hela tiden, kan man säga att en undulat pratar? Men yes. 
 
Nu om typ 10 minuter ska jag, mamma och syster handla julgran, jippii! Så imorgon kommer väl julklapparna sakta men säkert öka i antal under granen! :) Dear Christmas, I love you! And Santa Claus...
Puss!

VAR BARA TVUNGEN

Jag älskar allt på det här kollaget.
 
Jag är inredningsintresserad och när jag flyttar hemifrån så ska jag ha ett ganska ljust hem, men tänk på köket/vardagsrummet. Att ha massa dofter runt jul är typ det bästa som finns. Stjärnskålarna stående på några hyllor fyllda med saker som kardemumma och stjärnanis, kanske med ett värmeljus i. Glasburkarna fyllda med kanelstänger, äppelskivor och kastanjer. Torkade apelsinskivor i fönstrena. Massvis med blockljus och doftljus, doften av stearin är kanske den mysigaste som finns! 

MYSMYS

Åh, jag känner att nästan alla mina rubriker börjar med "mys" på något sätt...
 
Sitter och gör ingenting och älskar känslan av att göra ingenting. Ganska befriande på något sätt. Kanske för att det är jullov imorgon, wihoo!! Tänkte lägga upp en "året 2013"-grej sen i mellandagarna och kanske mål och drömmar för 2014. Tror det blir en bra idé. 
Bror sitter och spelar Minecraft och gör fortfarande ingenting. Eller jo, nu njuter jag också av tanken på att jag har så gott som lov :) kram

JULMYS

Hihihi, åh så mysigt!! Har precis varit julfika i klassrummet nu, jag hade bakat mjuk pepparkaka och Nicole bakade muffins och julmust och skumtomtar av vår mentor. Vår avslutning är ju imorgon, men vår mentor jobbar inte på fredagar, jätte mysigt i alla fall! Kram, <3

PEPPARKAKSHUS

Äntligen är pepparkakshuset, förlåt, pepparkaksslottet klart! Eller, det har varit klart i ett par dagar men jag har inte haft tid att fota och lägga över bilder till datorn, men här kommer bilderna i alla fall! Slottet är gjort med egna mallar och med grannar. 
 
Våra kära skumtomtar med knäcksmak och orginal fick lov att vara vakter till slottet, men proportionerna mellan vakt och slott skulle ju kunna varit bättre, hahaha, nåja.
 

ÄLSKADE JUL!!

Sitter och gör svenska läxa nu och ikväll blir et baaak! Imorgon ska vi ha avslutning med klassen och vår mentor, för att hon inte jobbar på fredagar då vår "riktiga" avslutning är.
Åh, jag älskar julen och nu är det snart jullov och sen julafton och sen nyår med fyrverkerier, just love it.
Nu är julklapp till syster, bror och bestie fixade bara mamma och pappa kvar... :S Men jag ska kanske fika med Ebba efter avslutningen och då åker vi nog till Forum så då kan jag fixa någon där och sen ska jag till Lea på söndag och då tror jag att vi ska till Liljeholmen, så det löser sig! :)
 
Något jag i ren allmänhet älskar med december - bortsett från snö, julskyltning, ljusslingor överallt osv - är att det blir så mycket bak. Dels så ska det göras risgrynsgröt och sen är det julgodis, man bakar med familj och vänner, till klassen på avslutningen och självklart till julafton och advent. Jag älskar att baka, men får sällan göra det så december är drömmånad för mig, haha! Kram
 
Vill också tipsa om att Nelly.com har kalenderluckor varje dag med saker som rabatter till exempel. Bland annat så är det 25% rea på paljettklänningar fram till 11.00 imorgon, 19/12-13!

NÖTKNÄPPAREN

Idag var vi och såg Nötknäpparen med klassen på kungliga Operan. Det var väl bra, sjukt hut duktiga alla är på att dansa balett där! Men det var i stort sett bra sen var det några wtf moments men jaja. 
Mitt drömjobb är designer (kläder, skor) eller arkitekt och för mig skulle några av klänningarna de använda var rena drömmen att designa om. Så enkla men snygga! Jag hittade typ 1000 grejer men skulle kunna ändra på men fortfarande ha samma "start-design".
Har förresten också ett litet problem då jag kan ta bilder med mina mobil, men jag kan inte se dem. Jag kan helt enkelt inte gå in i mitt album. Om jag försöker så kommer det upp en popup ruta där det står ungefär Kan inte öppna, radera bilder och videos för att komma åt övriga dokument här. Men jag kommer tyvärr inte in i mina bildere och kan då inte heller radera något... :S
 
Sitter i alla fall och äter lite nudlar, ska diska snart för att vår diskmaskin har gått sönder och kolla på LasseMajas detektivbyrå. Haha sitter och kollar alla avsnitt ur julkalendern 2006. Jag såg inte den när den gick, men det höjer hoppet om snö, liiite..! :)
Okej, jag ska gå nu, men mer uppdatering kommer väl senare antar jag! Kram

8 DAYS UNTIL CHRISTMAS

Wohoo! Äntligen bara 8 dagar kvaaar!! Har sovmorgon på måndagar, so that is the reason. Jag  bloggar inte på lektion... :)
Igår var jag, mamma och min bror i stan för att kolla lite julklappar, mamma måste jag komma på något till också... Vi kollade också NK's julskyltning, haha brukade göra det med mormor när jag var mindre, men jag har just insett att jag fortfarande gillar de små nallarna i skyltfönstrena. Dessutom såg vi Cahting Fire, den var very good. Nej men många har klagat på slutet men jag tycker var så dåligt. Jag menar, boken slutar ju också så, så det tycker jag var onödigt att klaga på. 
På kvällen åkte vi till farmor och farfar. De ska bort över julen så vi firade lite jul med dem. Litet julbord och lite julklappar. Men vad julklapparna innehåller får se efter jul då jag har fått resten också ;) kram

USCH

Har verkligen inte orkat öppna Blogg.se, och det är inte ofta! Nåja, vad har jag gjort sen i... söndags. (Ooups)
Jag har... varit i Sickla med mormor; köpt en present och en av dedär sjuuukt mysiga tröjorna från Gina. Köpte en vit med texten Au Revior Tristesse (ungefär "hejdå tråkgiheter"). Tänkte ta den gråa och rosa med Daydreamer texten, men hittade inte den... :( Eller Paris texten... eller bara allihopa..! ;) Dessutom har jag förälskat mig i en inredningsbutik tills då jag flyttar hemifrån, 7-8 år något sånt där... (Affären är Granit©)
Sen har jag också träffat kusinerna hos farmor och ätit korv och potatsmos. Haha, vilken släktvecka, och vi har ändå bara kommit till tisdag...
I onsdags... nothing!
Idag, en smällare i skolan, brandlarmet satte igång och vi fick utrymme skolan, stå på en fotbollsplan, grusplan, i en kvart och frysa ihjäl. Wihoo! Åh fy.
Imorgon ska jag upp superduper tidigt. Nej, det ska jag inte, men jag ska vara på skolan kl. 07.45, euw. Det är Lucia dååå! Lucia på fredag den trettonde, jadu. Dubbeluppträdande med Lucia tåget, en engelska lektion och slutligen hem..! Imorgon är det bara 11 dagar kvar till jul!! Yeyeyeyeye, love it! Okej, tror att det är dags att sluta nu, men kram i alla fall!! See you!

JUST PERFECT

Herregud! Har hittat the perfect top. Det är en kollektion från Gina Tricot med massa olika tryck. Men helt enkelt långärmade tröjor, 99 kronor, enkla men ändå snygga. Det är tröjor som passar för mysiga hemma kvällar men också går att matcha lätt till ett par jeans i skolan. Bra om man behöver lite basic tröjor eller om man ska ha en julklapp till en kompis, syster eller liknande. 
 
här är mina favoriter av tröjorna, men det finns typ sju-åtta stycken till! :)

FREDAGEN

Jag, Amanda, Ebba och Ella hade lite mysigt igår med bak; lussebullar, ischoklad och rocky road. Hihi, loveuu.
Efter att vi hade bakat så åt vi taco och sen vid halv nio typ åkte Ebba och Ella hem till Ebba och skulle sova där. Jag och Amanda kollade på Idol-finalen, standaard, haha! :) 
Nej men Kevin vann, hejade typ på båda, so it doesn't matter. Sen skypade vi med några ett tag och kollade lite film och somnade på två sekunder, haha, var sjukt trötta! Dagen efter vaknade vi typ tio/halv elva och så åkte jag hem. 
 
Mamma har fyllt år, så hon hade "kalas" med släkten, det var väl trevligt, haha! Vi gjorde cake pops till kalaset med smaker av sockerkaka, pepparkaka och Oreo. Oreo är lungt den godaste och I love them. Nu är det väl bara slappa och ikväll blir det nog bara någon film. 
 
Nelson Mandela har också lämnat Jorden. Han var en legend. En hjälte för flera miljoner människor, en förebild för ännu fler. Han brydde sig om mer än sig själv. Han satt fången på Robben Island i 27 år. I ett rum på ungefär 1x2 meter. Den tiden för att han protesterade mot de svartas rättigheter. Efter 27 år i fängelse fortsatte han, utan att låta sig avskräckas. Han fick Jorden att bli bättre. Han är värd det bästa möjliga i himlen. Nelson, när du dog så tändes det en ny stjärna på himlen, en som var starkare än alla de andra tillsammans. Fred på Jorden för att hedra minnet av dig. Respekt till dig.
 
här levde Mandela i 27 år. 

5

Okej, många (eller, många och många, men ja) har gjort sånnahär grejer att de skriver en siffra också så är det ex. 5 bästa filmerna osv. Så jag tänkte, why not? Om jag inte har skrivit att det är ordning (bäst först) så är det inte det.
 
5 bästa...
 
... filmerna: Harry Potter, Twilight, Hungerspelen, Snowwhite and the huntsman, Alice i Underlandet. Vaddå nya filmer... Är annars helt kär i gamla tecknade barnfilmer.
... böckerna: Harry Potter, Beautiful Creatures, Starcrossed, Twilight, Hungerspelen, åhh den var svååår!
... färgerna: Haha, gillar alla pastellfärger!
... låtarna: Just nu är det nog... What Now, Right Now, Timber, Holy Grail, Nitti5
... artisterna/banden: Rihannnaaa - lungt, Beyyoncéee, fgshsiugisk va svåååår, men typ... Maggio, Ke$ha och någooonnn mer
... länderna: Lääättt, Spanien, Sydafrika, Storbrittanien, Thailand och Tyskland eller Italien
... städerna: Londoooon, Port d'Andraitx, Berlin, Kapstaden ochhh Bangkok?
 
5 bloggar du läser: Oj, jag läser nog inte 5 olika bloggar. Men Andreaviktorias och Biancas typ everyy dayy och kollar väl in på NellieBerntsson någon gång då och då. 
5 bästa fotona du har tagit: Ooojj... oredigerade:
 älskar vattendroppen
naturfotograf? some kind of. proffsfotograf? glöm.
 
Hope you enjoyed it! Kanske gör någon liknande någon annan gång! :)

THAT DAY

Det snöade! Idag, det snöadeeee! Wihoo! Det kanske bli en vit jul ändå?
Åh va härligt! Snön (eller förlåt, slasket) är här! Haha, glädjen när man sitter i matsalen och tittar ut genom fönstret och så faller vita, halvstora klumpar ner från himlen. Halva matsalen skrek "det snöar" och sprang ut! Hihi!
När hela ens feed på Instagram är mer nersnöat än verkligheten utomhus! Haha.
 
Imorgon ska i alla fall jag, Nicole, Ebba och Ella hem till Amanda och baka, julbaka. Passar ju väldigt bra just nu! Ni får bilder och sånt sen, kram!

BÄSTA

vad onödigt gärna jag vill ha det här. nästan sjukt ju.
 
Det här skulle sitta sååå bra som en julklapp-20-dagar-för-tidigt. Helt fantastiskt bra faktiskt.
Det bästa med Odd Molly, förutom att de har sjukt snygga kläder, är att typ alla (i alla fall tjejer) gillar det här. Det är enkelt, stilrent och perfekt! Nackdelen är ju dock priset... Men det är en annan diskussion! :)

2 DECEMBER 2013

Haha, vi hade en massa blommor hemma (jag har fler bilder, promise) för ett tag sen så jag fotade loss lite! :)
 
Första matteprovet av tre idag, hoppas verkligen att det gick bra..! :S Imorgon är det utvecklingssamtal och på fredag ska jag och några tjejer i klassen ha julbak, wehåå, julkänslan börjar komma! Jag ska vara ärlig och säga att jag inte har så mycket att skriva om for the moment, hoppas ni är nöjda ändå. :) Så... kram!

DEAR DECEMBER...

...i love you.
 
Hej! Åh, äntligen december och första advent! Det har varit en dag med bästan 100% mys! Började med Tv-julkalendern (jag är fortfarande ett barn...) och risgrynsgröt, pepparkakor, lussebullar och en adventsljusstake. Sen fortsatte det med en liten promenad och sen ett par timmar hos några vänner med glöggmys (runt 40 personer sådär). Haha, det fanns pepparkakor, polkagrisar, cake pops, macarons med pepparkakssmak och massa godis, till och med en piñata! Haha, det bästa, typ! har varit en sjukt bra dag, tyvärr fanns det ingen frost kvar idag så det blev inga foton, men det kommer! Kram, ha en bra kväll!

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!